Viktigt: Om du befinner dig i ett land med omfattande censur pÄ internet kontaktar du ExpressVPN:s support för att fÄ hjÀlp direkt.. Om du anvÀnder ExpressVPN:s manuella konfigurationer kan du försöka byta till ExpressVPN-appen för att fÄ optimal prestanda.

Den hÀr guiden visar hur du löser problem som gör att VPN kopplar frÄn hela tiden. Problem kan till exempel vara:

• Appen kopplar frĂ„n direkt eller en stund efter att du anslutit.
  • Appen kopplar frĂ„n nĂ€r din enhet Ă€r i vilolĂ€ge.
  • Du fĂ„r upp felmeddelandet ”VPN-anslutningen förlorades plötsligt.”

Detta beror sannolikt pÄ:

• PĂ„verkan frĂ„n internetleverantörer
  • DĂ„lig anslutning till den valda VPN-serverpositionen
  • UtgĂ„ende paketförsĂ€ndelser pĂ„verkas av ditt antivirus eller webbaserade sĂ€kerhetsprogram
  • PĂ„verkan frĂ„n din mobilenhets instĂ€llningar

PreliminÀr kontroll

Innan du fortsÀtter kontrollerar du om du har en stabil internetuppkoppling genom att:

1. Koppla frÄn ExpressVPN.
  2. Försöka ansluta till nÄgra olika webbplatser i din webblÀsare.

Om du kan komma Ät webbplatserna som vanligt sÄ har inte problemet med din internetuppkoppling att göra. Följ felsökningsstegen nedan för att ÄtgÀrda det.

Om du saknar Ätkomst till internet Àven nÀr ExpressVPN Àr frÄnkopplat sÄ ligger problemet i din internetuppkoppling. Kontrollera om internetuppkopplingen Àr stabil eller om det finns nÄgra tekniska problem med den.

GĂ„ till …

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN
2. Anslut till en annan ExpressVPN-serverposition
3. Ändra ditt VPN-protokoll
4. Inaktivera din mobils instÀllningar för batterisparande och wifi
5. LÀgg till ExpressVPN som undantag i ditt antivirusprogram eller webbaserade sÀkerhetsapp
6. Kontakta ExpressVPN:s supportteam

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN

Kontrollera att du anvÀnder den senaste versionen av ExpressVPN-appen. Om inte sÄ laddar du ner den senaste versionen.

Installera din ExpressVPN-app:

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Anslut till en annan serverposition i ExpressVPN

Anslut till en annan VPN-serverposition i serverlistan Rekommenderade.

Anslut till en annan serverposition i

Om anslutningsproblemen upphör nÀr du ansluter till en annan VPN-serverposition sÄ kan problemet bero pÄ ett temporÀrt fel med den serverposition du tidigare försökte ansluta till. Kontakta ExpressVPN:s supportteam angÄende problemet och anvÀnd en annan VPN-serverposition sÄ lÀnge.

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Ändra ditt VPN-protokoll

VPN-protokoll Àr de metoder som din enhet anvÀnder för att ansluta till en VPN-server.

För att fÄ bÀsta möjliga upplevelse rekommenderar ExpressVPN att man anvÀnder protokollalternativet Automatiskt som Àr instÀllt som standard.

Om du inte kan ansluta till ExpressVPN med alternativet Automatiskt sÄ provar du de andra protokollen i följande ordning (om de Àr tillgÀngliga):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

SĂ„ byter du protokoll för …

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.

Tillbaka till toppen

4. Inaktivera din mobila enhets batterisparlÀge och wifi-instÀllningar

Din mobila enhets batterisparlÀge och wifi-instÀllningar kan pÄverka din VPN-anslutning.

Inaktivera batterisparlÀge (endast Android)

Vissa Android-enheter som tillverkats av OEM:er (originaltillverkare) har aggressiva batterisparlÀgen som kan pÄverka din VPN-anslutning. Prova att inaktivera batterisparlÀget.

Samsung-enheter

1. GÄ till InstÀllningar > Appar > ExpressVPN > Batteri > Optimera batterianvÀndning.
  2. Inaktivera batterisparande för ExpressVPN

OnePlus-enheter (7T)

1. GÄ till InstÀllningar > Appar & notiser > SÀrskild appÄtkomst > Batterioptimering.
  2. Inaktivera batterisparande för ExpressVPN.

Alternativt:

1. GÄ till TelefoninstÀllningar > Batteri > Batterioptimering.
  2. VÀxla till listan med Alla appar. FrÄn beskrivningen högst upp trycker du pÄ ExpressVPN > Optimera inte.

Andra Android-enheter

1. GÄ till InstÀllningar > Appar & notiser > SÀrskild Ätkomst > Ignorera batterioptimering (du kan ocksÄ anvÀnda enhetens inbyggda sökfunktion för att hitta den hÀr menyn).
  2. VÀlj ExpressVPN. Om du inte kan se ExpressVPN kontrollerar du att du anvÀnder vyn Alla appar och inte vyn Inte optimerad.
  3. VÀlj TillÄt (eller alternativet som sÀkerstÀller att ExpressVPN inte optimeras). ExpressVPN kommer nu exkluderas frÄn batterisparregler pÄ din enhet.

Inaktivera instÀllningar för att vÀxla nÀtverk

Vissa mobilenheter vÀxlar automatiskt till att anvÀnda data nÀr ett instabilt wifi-nÀtverk upptÀckts. Det konstanta vÀxlandet mellan anslutningslÀgen kan göra att du förlorar din VPN-anslutning. Försök inaktivera instÀllningarna för nÀtverksvÀxling.

iOS

Inaktivera wifi-assistans:

1. GÄ till InstÀllningar > Mobildata.
  2. Inaktivera Wifi-assistans.

Android

Samsung-enheter

Inaktivera Smart nÀtverksbyte.

Google Pixel-enheter

Inaktivera Byt till mobildata automatiskt (endast tillgÀngligt om du anvÀnder Google Fi):

1. GÄ till InstÀllningar > NÀtverk & internet > Wifi.
  2. Tap Wifi-instÀllningar > Avancerat.
  3. StÀng av Byt till mobildata automatiskt.

FrÄga din Android-leverantör om du behöver hjÀlp med andra Android-enheter.

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.

Tillbaka till toppen

5. LÀgg till ExpressVPN som undantag i ditt antivirus eller din webbaserade sÀkerhetsapp

Om du anvÀnder ExpressVPN:s app samtidigt som du kör ett antivirus eller en webbaserad sÀkerhetsapp sÄ kan sÀkerhetsprogrammet eventuellt blockera VPN-anslutningen.

SÄ hÀr gör du för att testa om ditt antivirus eller din webbaserade sÀkerhetsapp blockerar din VPN-anslutning:

1. Inaktivera antivirus eller den webbaserade sÀkerhetsappen pÄ din enhet (kontakta din leverantör om du behöver instruktioner för hur man gör detta).
  2. Anslut till en VPN-serverposition i ExpressVPN-appen.

Om du kan ansluta till VPN medan ditt antivirus eller den webbaserade sÀkerhetsappen Àr inaktiverade sÄ innebÀr det att ditt sÀkerhetsprogram blockerar VPN-anslutningen.

För att lösa detta behöver du lÀgga till ExpressVPN som ett undantag i dina appar. För andra appar kan du behöva:

• Ändra sĂ€kerhetsnivĂ„n frĂ„n Hög till Medium
  • StĂ€lla in ett undantag för UDP-portarna 1194 till 1204
  • StĂ€ll in appen till att lita pĂ„ ExpressVPN

Olika antivirus eller webbaserade sÀkerhetsprodukter har olika steg för hur man lÀgger till appar som undantag. Om du behöver specifika instruktioner kontaktar du leverantören för ditt antivirusprogram eller din webbaserade sÀkerhetsapp.

Efter du har lagt till ExpressVPN som ett undantag i ditt antivirus eller din webbaserade sÀkerhetsapp:

1. Starta om ExpressVPN-appen.
  2. Anslut till en serverposition i …

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.

Tillbaka till toppen

6. Kontakta ExpressVPN:s supportteam

Om du har provat alla stegen ovan men fortfarande inte kan ansluta till VPN kontaktar du ExpressVPN:s supportteam för att fÄ hjÀlp direkt.

Alternativt kan du skicka in dina diagnostiska uppgifter till ExpressVPN:s supportteam. De diagnostiska uppgifterna kan avslöja orsaken till dina anslutningsproblem. ExpressVPN:s supportteam kommer kontakta dig nÀr de har tagit emot uppgifterna.

Windows eller Mac

1. Klicka pĂ„ hamburgermenyn (≡) > HjĂ€lp & support > Diagnostisk information.
  2. Klicka pÄ Kontakta support.
  3. I textrutan fyller du i information om vilka problem du har.
  4. Bocka i rutan dÀr det stÄr Inkludera uppgifter som anslutningsproblem eller Inkludera diagnostisk information.
  5. InvÀnta svar via e-post frÄn ExpressVPN:s supportteam.

Android

1. Tryck pÄ HjÀlp > Mejla oss.
  2. I textrutan beskriver du det problem du stött pÄ.
  3. Aktivera alternativet Inkludera diagnostisk information.
  4. Tryck pÄ Send icon.
  5. InvÀnta svar via e-post frÄn ExpressVPN:s supportteam.

iOS

1. Tryck pÄ HjÀlp > Mejla oss.
  2. I textrutan fyller du i information om det problem du stött pÄ.
  3. Tryck pÄ Skicka.
  4. Aktivera alternativet Inkludera diagnostisk information.
  5. InvÀnta svar via e-post frÄn ExpressVPN:s supportteam.

Linux

1. I Terminal kör du följande kommando: expressvpn diagnostic
  2. Kopiera den diagnostiska informationen.
  3. Klistra in informationen i ExpressVPN:s supportchatt.

Routrar

1. GÄ till ExpressVPN:s kontrollpanel för routrar.
  2. Logga in med ditt adminlösenord för routern.
  3. Klicka pÄ HjÀlp & Support > Diagnostisk information.
  4. Klicka pÄ Ladda ner alla loggar.
  5. Skicka loggarna i ExpressVPN:s supportchatt.

Behöver du hjÀlp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och fÄ hjÀlp direkt.