Läckage av användardata har ofta förekommit med Apples iOS-produkter. iPhones (och vissa Mac-enheter) kan potentiellt läcka din IP-adress även när du använder ett VPN, men bara om du är ansluten till ett skadligt wifi-nätverk (som t.ex. kontrolleras av en angripare).

VPN-branschen har försökt närma sig Apple angående förbättringar som stärker användarnas integritet. Fram till att de gör något åt det jobbar ExpressVPN med att ge våra användare bästa möjliga skydd.

För att förhindra IP-läckage kan du aktivera funktionen för nätverksskydd i ExpressVPN-appen för iOS: Nätverksskyddet blockerar all internettrafik när din VPN-anslutning tappas, vilket skyddar din integritet och säkerhet. Funktionen förhindrar också läckagen som beskrivs ovan.

När nätverksskyddet är aktiverat kan det påverka möjligheten att använda vissa av Apples funktioner, som Personal Hotspot eller CarPlay. Du kan lösa de här problemen om du inaktiverar nätverksskyddet.

Aktivera nätverksskyddet genom att följa de här stegen:

1. I ExpressVPN:s app för iOS trycker du på Alternativ.
  2. Tryck på Inställningar > Nätverksskydd.
  3. Aktivera alternativet Blockera internet när VPN-anslutningen avbryts.
  4. Se till att Tillåt åtkomst till enheter på lokala nätverk är inaktiverat.