Om onze apps en configuraties te gebruiken moet je je eerst aanmelden voor een ExpressVPN-account.

Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN instelt op de Mac met gebruik van de Tunnelblick GUI (graphische user interface). Tunnelblick is een gratis, open-source GUI (graphische user interface) voor OpenVPN op macOS en OS X.

Het is mogelijk dat niet alle ExpressVPN locaties beschikbaar zijn voor handmatig geconfigureerde verbindingen. Om de complete lijst met VPN locaties te kunnen gebruiken moet u de app instelling gebruiken.

Belangrijk: De OpenVPN handmatige configuratie biedt niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN app. Als u zich bevindt in een land met een hoge mate van internetcensuur, raden wij u aan om de ExpressVPN app te gebruiken voor een meer stabiele VPN verbinding.
Belangrijk: Als u OpenVPN 2.6 gebruikt, kan het zijn dat u een waarschuwing krijgt met de tekst “–keysize is DEPRECATED” (sleutelgrootte is verouderd). Dit komt doordat ExpressVPN een optie voor sleutelgrootte heeft in het .ovpn bestand. Deze waarschuwing heeft geen effect op de functionaliteit van de VPN want OpenVPN 2.6 negeert de regel zonder verdere consequenties.

Als u deze waarschuwing wilt verwijderen, opent u het .ovpn bestand met een tekstverwerker en:

1. verwijdert u de regel die de sleutelgrootte bevat
    of
  2. zet u een # voor de sleutelgrootte (#keysize 256).

U kunt er ook voor kiezen de waarschuwing te negeren, dit heeft geen negatieve gevolgen.

Liever de app instelling gebruiken? Raadpleeg de instructies voor het instellen van de app voor Mac OS X 10.11 en hoger.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken
2. Tunnelblick downloaden en installeren
3. De VPN instellen met Tunnelblick
4. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken

Ga naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

OpenVPN is al voor u geselecteerd; aan de rechterkant ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met OpenVPN configuratiebestanden.

With OpenVPN already selected for you, you will see your username, password, and a list of OpenVPN configuration files.

Klik op de locatie(s) die u wilt om de .ovpn bestand(en) te downloaden.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Tunnelblick downloaden en installeren

Op de Tunnelblick website klikt u op Nieuwste stabiele versie downloaden.

Click “Download Latest Stable Release.”Open het .dmg installatiebestand. Dubbelklik op het Tunnelblick pictogram.

Double-click the Tunnelblick icon.

Als u gevraagd wordt om Tunnelblick te openen klikt u op Open. Voer het wachtwoord van uw apparaat in.

Selecteer Toestaan of Niet toestaan om uw voorkeur voor notificaties aan te geven.

Select “Allow” or “Don’t Allow” for your notification preference.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De VPN instellen met Tunnelblick

Op het scherm Welkom bij Tunnelblick klikt u op Ik heb configuratiebestanden.

Click “I have configuration files.”

Ga naar uw Downloads map of de map waar u het ExpressVPN OpenVPN configuratiebestand eerder had opgeslagen. Dubbelklik op het bestand dat u wilt gebruiken.

Double-click the ExpressVPN’s configuration file in the Downloads folder.

U krijgt de vraag of u het voor alle gebruikers wilt installeren. Als de VPN is bedoeld voor alle accounts op uw Mac, selecteert u Alle gebruikers. Als de VPN alleen gebruikt gaat worden door uw huidige account, selecteert u Alleen ik.

You will be asked if you would like to install for all users. Select your preference.

Voer het wachtwoord van uw apparaat in.

Als op het scherm verschijnt “Tunnelblick heeft met succes een configuratie geinstalleerd” klikt u op OK.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Verbinden met een VPN serverlocatie

Om te verbinden met een VPN serverlocatie klikt u op het Tunnelblick pictogram rechts bovenin uw scherm.

Click the Tunnelblick icon in the top-right corner of the screen.

In het dropdown menu selecteert u Verbind [naam van het .ovpn configuratiebestand].

From the dropdown menu, select “Connect.”

Voer de ExpressVPN OpenVPN gebruikersnaam en wachtwoord in die u hier gevonden had en klik op OK.

Enter the ExpressVPN OpenVPN username and password, then click “OK.”

Als de verbinding met ExpressVPN is gelukt, ziet u  de melding “Verbonden” in het groen weergegeven.

When you are connected to ExpressVPN successfully, you will see the “Connected” message in green.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een VPN serverlocatie te verbreken, klikt u op het Tunnelblick pictogram rechts bovenin uw scherm, en dan op Alle verbindingen verbreken.

Click “Disconnect All.”