Get ExpressVPN on your router.
VPN nodig voor uw router?
Nu ExpressVPN kopen
Refer a friend to use ExpressVPN.
Bevalt ExpressVPN? 30 dagen gratis?
Nu vrienden verwijzen
Wilt u de app eenvoudig instellen? Wanneer u een Asus RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S of RT-AC56U heeft, kunt u de ExpressVPN app instellingen voor routers gebruiken.

Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN op uw Asus router kunt instellen met behulp van het OpenVPN protocol.

Belangrijk: Het handmatig instellen van OpenVPN biedt niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN app.

Belangrijk: Deze handleiding is alleen geschikt voor de volgende Asus routers:
RT-N66U, RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC5300, RT-AC3200, RT-AC3100, RT-AC1750, RT-AC88U, RT-AC66R, RT-AC55U en Merlin op Asus.

Wanneer u niet kunt verbinden met uw router of wanneer u een DNS lek ontdekt, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

De volgende video demonstreert het instellingsproces met gebruik van Asus standaard firmware.

U moet het OpenVPN configuratiebestand (.ovpn) downloaden voor de serverlocatie naar keuze.

Spring naar …

1. De VPN configuratiebestanden downloaden
2. Uw ASUS router configureren

1. De VPN configuratiebestanden downloaden

Ga naar de ExpressVPN pagina voor instellen. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens van ExpressVPN en klik op Inloggen.

Voer uw inloggegevens van ExpressVPN in en klik op "Inloogen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Aan de rechterkant, met OpenVPN al voor u geselecteerd, ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met bestanden voor het instellen van OpenVPN.

Met OpenVPN al voor u geselecteerd, ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met bestanden voor instellen van OpenVPN.

Klik op de locatie(s) die u wilt om de .ovpn bestanden te downloaden.

Houd dit browservenster open, u hebt de gegevens later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw ASUS router configureren

Ga naar het gedeelte dat op uw apparaat van toepassing is.

Asus stock firmware

In de adresbalk van uw browser, voer router.asus.com in om toegang te krijgen tot het router admin panel.

Als het adres van uw router admin panel in het verleden ooit veranderd is en u deze niet kunt herinneren, kunt u deze in de instellingen van uw apparaat vinden.

Voer router.asus.com in uw browser in.

Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Deze zijn standaard admin.

Log in bij de admin van Asus met uw admin gebruikersnaam en wachtwoord.

Klik aan de linkerkant op VPN.

Klik op "VPN.”

Klik bovenaan op het tabblad VPN Client. Klik vervolgens op Profiel toevoegen.

Klik op "Profiel toevoegen."

Selecteer het tabblad OpenVPN en vul vervolgens de volgende details in:

Klik op OK.

Klik op "Uploaden."

Klik op Activeren om de VPN te starten.

Klik op "Activeren."

Zodra de verbinding succesvol is, zult u Icoontje bekijken. onder Verbindingsstatus zien.

Een "vink" icoontje onder verbindingsstatus.

Ga uw locatie en IP addres na om te bevestigen dat de VPN verbinding het doet.

Als u geen verbinding kunt maken, probeer de stappen hierboven of herhaal het proces met een ander bestand voor instellen van OpenVPN.

Om van VPN locatie te veranderen, upload een ander bestand voor instellen van OpenVPN, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor het instellen van OpenVPN in, klik op Toepassen onderaan de pagina en zet de status van de dienst op Aan.

Asuswrt-Merlin

De Asuswrt-Merlin firmware is verschillende van de gewone Asus router firmware. Om ExpressVPN op Asuswrt-Merlin in te stellen:

1. In de adresbalk van uw browser, voer router.asus.com in om toegang te krijgen tot het router admin panel. Als het adres van uw router in het verleden ooit veranderd is en u deze zich niet meer kunt herinneren, kunt u deze in de instellingen van uw apparaat vinden.
  2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn standaard beide admin.
  3. Onder Geavanceerde instellingen, selecteer VPN in het menu aan de linkerkant.
  4. Bovenaan, selecteer OpenVPN clients.
  5. Naast .ovpn-bestand importeren, klik op Bladeren… en upload het .ovpn configuratiebestand dat u hierboven gedownload heeft.
  6. Nadat het uploaden van het bestand klaar is, scroll naar beneden naar Basisinstellingen. Kopieer en plak de gebruikersnaam en het wachtwoord van de handleiding voor het instellen van ExpressVPN die u hierboven gevonden hebt.
  7. Scroll naar beneden naar Geavanceerde instellingen. Stel DNS configuratie accepteren als één van de volgende in: Streng (als u ExpressVPN gebruikt op alle apparaten die met de router verbonden zijn) of Exclusief (als u ExpressVPN enkel op bepaalde apparaten gebruikt).
  8. Onder Handmatig instellen, voer de volgende tekst in en klik op Toepassen.

fast-io
remote-random
pull
tls-client
verify-x509-name Server name-prefix
ns-cert-type server
route-method exe
route-delay 2
tun-mtu 1500
fragment 1300
mssfix 1200
keysize 256
sndbuf 524288
rcvbuf 524288