Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN installeert op Linksys routers.

ExpressVPN wordt ondersteund op de volgende Linksys router modellen:

• Linksys EA6200
  • Linksys WRT1200AC
  • Linksys WRT1900AC 13J1
  • Linksys WRT1900AC 13J2
  • Linksys WRT1900ACS
  • Linksys WRT1900ACS V2
  • Linksys WRT3200ACM
  • Linksys WRT32X

Kom achter welk model uw Linksys router is.

Belangrijk: Het installeren van firmware van derden, zoals ExpressVPN, kan de garantie van uw router in gevaar brengen. Ga even na bij de leverancier van uw router of dit het geval is.

Als u een voorgeconfigureerde router hebt gekocht bij Flashrouters, dan kunt u meteen doorgaan met het voltooien van de installatie van uw router.

Spring naar…

1. De ExpressVPN firmware downloaden
2. Uw Linksys router verbinden met het internet
3. De ExpressVPN firmware installeren
4. Verbinden met de router waar ExpressVPN op draait
5. De installatie van uw router voltooien

1. De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de ExpressVPN website. Selecteer in het dropdown menu het model van uw Linksys router.

Selecteer Firmware downloaden.

Selecteer uw router en klik vervolgens op "Firmware downloaden."

Houd dit browservenster open. Later hebt u de activatiecode nodig voor het instellen.

Houd dit browservenster open. U hebt de activatiecode later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw Linksys router verbinden met het internet

Belangrijk: Als u op dit moment verbonden bent met een andere router, raden wij u aan om de Linksys router aan uw bestaande netwerk toe te voegen als secondaire router. Als u een bestaande router wilt vervangen door de Linksys router raden wij u aan om de Linksys router in te stellen als secondaire router voordat u de bestaande router verwijdert.

Voordat u verder gaat moet u eraan denken om:

• uw Linksys router aan te zetten.
  • de Linksys router te verbinden met het internet (via een modem of een bestaande router).
  • uw apparaat te verbinden met de Linksys router (via wifi of een LAN kabel).

Als u de ExpressVPN firmware installeert op een bestaande router die de initiële netwerkinstallatie al heeft afgerond:  ga door met het installeren van de  ExpressVPN firmware.

Als u de ExpressVPN firmware installeert op een nieuwe router waarop de initiële netwerkinstallatie nog niet doorlopen is:

1. Voer in de adresbalk van uw webbrowser in:  192.168.1.1.
  2. Voltooi de initiële netwerkinstallatie door de aanwijzingen op het scherm te volgen.
  3. Ga door met het installeren van de ExpressVPN firmware.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De ExpressVPN firmware installeren

Belangrijk: Het installeren van de ExpressVPN firmware op uw Linksys router vervangt de huidige instellingen, bijvoorbeeld uw Wi-Fi SSID en wachtwoord. U kunt zo nodig uw router resetten naar de standaard Linksys firmware.
Belangrijk: Volg voor de Linksys WRT32X deze instructies om een handmatige firmware update op uw router uit te voeren.

Voer in de adresbalk van uw webbrowser in: 192.168.1.1. (Als u uw standaard gateway ooit hebt veranderd, vindt u dit terug in uw apparaat instellingen.)

Voer als dat gevraagd wordt het wachtwoord van uw Linksys router in. (Standaard is dit “admin.”) Selecteer Inloggen.

Voer het wachtwoord van uw router in en klik op “Inloggen.

Selecteer op het router’s admin panel Connectiviteit.

Klik op “Connectiviteit.”

Selecteer Bestand kiezen. Selecteer de ExpressVPN firmware die u eerder gedownload had, en kies vervolgens Start.

Klik op “Start” om de ExpressVPN firmware op te starten.

U krijgt een notificatie te zien die u laat weten dat de firmware niet herkend wordt en dat het voor updates nodig is om uw router te rebooten. Selecteer Ja en Ja om door te gaan.

Zodra u de firmware met succes hebt geïnstalleerd, selecteert u OK om de reboot van de router te starten.

U hebt nu de ExpressVPN firmware geïnstalleerd op uw Linksys router.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

<hr /

4. Verbinden met de router waar ExpressVPN op draait

Verbind uw apparaat met de nieuwe VPN router via wifi of LAN kabel.

De wifi netwerknaam verschijnt mogelijk als de standaard wifi naam van uw Linksys router. Het kan even duren voordat hij in uw netwerklijst verschijnt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. De installatie op uw router voltooien

Zodra uw apparaat is verbonden met het netwerk, ziet u het ExpressVPN router instelscherm. Als dat niet verschijnt, gaat u naar expressvpnrouter.com. Selecteer Aan de slag en volg de instructies.

Noteer als de installatie klaar is, uw wifi naam en wachtwoord, en het wachtwoord van uw router.

Sla belangrijke informatie op zodra de installatie voltooid is.

U hebt nu de ExpressVPN app op uw router geïnstalleerd.