Get started with ExpressVPN.
Wat kan je met een VPN?
Nu ontdekken
Learn about five ways to use ExpressVPN.
5 manieren om je VPN te gebruiken
Nu bekijken

Als het u niet lukt de ExpressVPN Android-app van Google Play of een soortgelijke appstore te downloaden, kunt u uw APK-bestand op de website van ExpressVPN downloaden. APK, kort voor Android Package Kit, is het bestandsformaat dat Android gebruikt om apps te verdelen of installeren. Zo kunt u apps handmatig op uw apparaat installeren zonder dat u Google Play of een appstore nodig hebt.

Belangrijk: De website van ExpressVPN is de enige betrouwbare bron waar u uw APK of de ExpressVPN Android-app dient te downloaden. U wordt sterk afgeraden om het van derde partij-aanbieders te downloaden, aangezien die mogelijk virussen of malware op uw apparaat verspreiden.
Belangrijk: U moet Android 5.0 of nieuwer gebruiken om de ExpressVPN Android app te draaien.

Spring naar…

1. APK-installaties op uw Android-apparaat inschakelen
2. Het APK-bestand van de ExpressVPN Android-app downloaden

1. APK-installaties op uw Android-apparaat inschakelen

APK-installaties staan standaard op Android uitgeschakeld wegens veiligheidsredenen. Om het APK-bestand of de ExpressVPN Android-app te downloaden, moet u APK-installaties inschakelen op uw apparaat. Volg hieronder de specifieke instructies voor uw apparaatversie en telefoonmerk.

Android 8 of hoger

Samsung-apparaten

1. Tik op uw telefoon op Instellingen > Apps.
  2. Tik links bovenin op Verticale ellipsis..
  3. Tik op Speciale toegang > Onbekende apps installeren.
  4. Tik op de browser vanwaaruit u de APK wilt downloaden, zoals Chrome.
  5. Als hiernaar gevraagd wordt, schakelt u Van deze bron toestaan in.

Niet-Samsung-apparaten

1. Ga op uw telefoon naar de Instellingen.
  2. Tik op Apps & notificaties > Geavanceerd.
  3. Tik op Speciale apptoegang.
  4. Tik op Installeer onbekende apps.
  5. Tik op de browser waarvanuit u de APK wilt downloaden, zoals Chrome.
  6. Als hiernaar gevraagd wordt, schakelt u Van deze bron toestaan in.

Android 7 of lager

1. Tik op uw telefoon op Instellingen.
  2. Tik op Veiligheid.
  3. Onder Apparaatadministratie schakelt u Onbekende bronnen in.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Het APK-bestand van de ExpressVPN Android-app downloaden

Volg deze instructies om het APK-bestand van de ExpressVPN Android-app te downloaden.

Belangrijk: Nadat de download voltooid is, moet u onmiddellijk APK-installaties uitschakelen voor de app waar u het APK-bestand zojuist hebt gedownload. Zo voorkomt u dat er mogelijk schadelijke of kwaadwillende apps uit onbetrouwbare bronnen gedownload worden.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.