Tässä oppaassa kerrotaan, miten ExpressVPN asennetaan Asus-reitittimiin.

Seuraavat Asus-reitittimet tukevat ExpressVPN:ää:

• RT-AC68Uv3
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Jos Asus-reitittimesi ei tue ExpressVPN:ää, voit suorittaa manuaalisen OpenVPN-asennuksen.

Tärkeää: Kolmansien osapuolten laiteohjelmistojen, kuten ExpressVPN:n, asentaminen reitittimeen voi mitätöidä laitteesi takuun. Olethan yhteydessä valmistajaan, jos laitteellasi on takuu ja haluat lisätietoja.

Siirry osioon…

1. Lataa ExpressVPN-laiteohjelmisto
2. Yhdistä Asus-reitittimesi internetiin
3. Asenna ExpressVPN-laiteohjelmisto
4. Muodosta yhteys reitittimeesi, jossa on ExpressVPN
5. Suorita käyttöönotto reitittimellä

1. Lataa ExpressVPN-laiteohjelmisto

Lataa laiteohjelmisto ExpressVPN:n verkkosivuilta. Valitse pudotusvalikosta Asus-reitittimesi malli.

Valitse Lataa laiteohjelmisto.

Valitse reitittimesi ja klikkaa Lataa laiteohjelmisto.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset aktivointikoodia myöhemmin asennuksen aikana.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset aktivointikoodia myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

2. Yhdistä Asus-reitittimesi internetiin

Tärkeää: Jos käytät tällä hetkellä eri reititintä, suosittelemme Asus-reitittimen lisäämistä toissijaiseksi reitittimeksi olemassa olevaan verkkoosi. Jos haluat korvata käytössäsi olevan reitittimen Asus-reitittimellä, suosittelemme Asus-reitittimen asentamista toissijaiseksi reitittimeksi ennen ensisijaisen reitittimen poistamista.

Ennen kuin jatkat, suorita seuraavat asiat:

• Laita Asus-reitittimesi päälle.
  • Yhdistä Asus-reitittimesi internetiin (joko modeemin tai toisen reitittimen avulla).
  • Yhdistä laitteesi Asus-reitittimeen (joko kaapelin tai Wi-Fin välityksellä).

Jos asennat ExpressVPN-laiteohjelmiston käytössäsi olevaan reitittimeen, jonka verkkoasetukset on jo määritetty, jatka asentamaan ExpressVPN-laiteohjelmisto.

Jos asennat ExpressVPN-laiteohjelmiston uuteen reitittimeen, jonka verkkoasetuksia ei ole vielä määritetty, toimi näin:

1. Syötä verkkoselaimesi osoitekenttään 192.168.1.1 tai router.asus.com.
  2. Määritä verkkoasetukset seuraamalla ruudussa näkyviä ohjeita.
  3. Jatka asentamaan ExpressVPN-laiteohjelmisto.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

3. Asenna laiteohjelmisto

Tärkeää: ExpressVPN-laiteohjelmiston asentaminen poistaa reitittimesi nykyiset asetukset, kuten Wi-Fin SSID:n ja salasanan. Tarvittaessa voit palauttaa Asus-reitittimesi oletusasetukset.

Syötä verkkoselaimesi osoitepalkkiin router.asus.com tai 192.168.1.1. (Jos olet tehnyt muutoksia oletusyhdyskäytävän asetuksiin, löydät osoitteen myös laitteesi asetuksista.)

Sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Syötä Asus-reitittimesi ohjauspaneelin käyttäjätunnus ja salasana. (Käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena molemmat admin.)

Huomaa: Jos et pysty kirjautumaan sisään syöttämällä käyttäjätunnukseksi ja salasanaksi admin, voit yrittää kirjautua sisään Asus-reitittimesi pohjasta löytyvillä oletustunnuksilla. Jos olet muuttanut oletustunnuksia etkä muista niitä, sinun täytyy palauttaa reitittimesi tehdasasetukset, jotta voit kirjautua sisään oletustunnuksilla.

Kirjaudu sisään Asus-reitittimesi ohjauspaneeliin käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Huomaa: Kun olet reitittimesi ohjauspaneelin asetuksissa, löydät reitittimesi Wi-Fin salasanan kohdasta PIN-koodi tai WPA-PSK-avain. Ota Wi-Fin salasana ylös, sillä sinua pyydetään syöttämään se myöhemmin.

Valitse sivupalkista Hallinnointi > Laiteohjelmiston päivitys.

Klikkaa Laiteohjelmiston päivitys.”

Valitse Lataa ja valitse sen jälkeen aiemmin lataamasi ExpressVPN-laiteohjelmiston .trx-tiedosto.

Lataa ExpressVPN-laiteohjelmisto klikkaamalla Lataa.

Kun laiteohjelmiston päivitys on valmis, näytöllä lukee viesti: “Laiteohjelmiston päivitys on valmis. Käynnistä laite (Asus-reitittimesi malli) uudelleen.”

ExpressVPN-laiteohjelmisto on nyt asennettu Asus-reitittimeesi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

4. Muodosta yhteys reitittimeesi, jossa on ExpressVPN

Yhdistä laitteesi reitittimeen, jossa on ExpressVPN, joko kaapelin tai Wi-Fin välityksellä.

Jos käytät Wi-Fiä, verkon nimenä näkyy Asus-reitittimesi Wi-Fi-nimi. (Jos et ole aiemmin muuttanut Asus-reitittimesi Wi-Fi-verkon nimeä, se on Wi-Fi-verkon oletusnimi, jonka löydät Asus-reitittimesi pohjasta.) Verkon näkyminen yhteyslistassa voi viedä jonkin aikaa.

Kun olet valinnut oikean Wi-Fi-verkon, syötä Wi-Fi-verkkosi salasana. (Löydät myös Wi-Fi-verkkosi oletussalasanan reitittimesi pohjasta.)

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

5. Suorita käyttöönotto reitittimellä

Kun laitteesi on yhdistynyt verkkoon, sinut ohjataan ExpressVPN:n reititinvalikkoon. Jos et näe sitä, siirry osoitteeseen www.expressvpnrouter.com. Valitse Aloita ja seuraa ohjeita.

Kun asennus on valmis, ota ylös Wi-Fin nimi ja salasana sekä reitittimen salasana.

Ota tärkeät tiedot ylös asennuksen jälkeen.

Reitittimeesi on nyt asennettu ExpressVPN.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös